Lantionpohjan fysioterapia
Helsinki ja Espoo
Tarjoan lantionpohjan fysioterapian yksilövastaanottoa Helsingissä ja Espoossa. Minulla on vuosien kokemus lantionpohjan toimintahäiriöistä ja autan mielelläni niin naisia kuin miehiä.
Lantionpohjan toimintahäiriöitä ovat virtsan-, ulosteen- ja ilmankarkailu, virtsaamis- ja ulostamisvaikeudet, lantionpohjan erilaiset kiputilat, erektiohäiriöt, kivut seksin aikana tai jälkeen sekä gynekologiset laskeumat. Näitä lantionpohjan toimintahäiriöitä voi olla kaikenikäisillä, synnyttäneillä ja synnyttämättömillä.
Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä lantionpohjan mahdollisia toimintahäiriöitä ja kiputiloja. Lantionpohjalihakset voivat olla heikot tai ne voivat olla yliaktiiviset ja kireät. Niitä voi olla vaikea tunnistaa, aktivoida ja rentouttaa, jolloin yksilöllisesti ohjauksesta on hyötyä.
Milloin lantionpohjan fysioterapiaan?
Lantionpohjan fysioterapiaan kannattaa hakeutua tietenkin viimeistään siinä vaiheessa kun sinulla on lantionpohjan oireita tai lantionpohjan toiminta mietityttää sinua. Lantionpohjan fysioterapiaan voit hakeutua myös ennaltaehkäisevästi.
Hakeudu vastaanotolleni jos sinulla on:
✅ Virtsankarkailua liikunnan aikana tai yskäisyjen ja aivastelujen aikana
✅ Paineentunnetta lantionpohjassa
✅ Tihentynyttä virtsaamistarvetta
✅ Kipuja tai jomottelua lantionpohjassa tai yleisesti lantion alueella
✅ Erektiohäiriöitä tai kipua seksin aikana/jälkeen
Minulla on vastaanotto Helsingin Konalassa (Konalantie 47 B) ja Espoossa Leppävaarassa (Lintuvaarantie 2). Ajanvaraukseen pääset tästä. Voit myös ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse jos sinulla tulee mieleen kysymyksiä ennen vastaanottoa.
Asiakkaani kertovat...
”Tämmöisessä arkaluontoisessakin asiassa Jenni osaa ottaa tilanteen haltuun ja luoda turvallisen sekä rennon ympäristön. Paljon ruusuja Jennin suuntaan!”
”Jennin tapa kohdata minut ja käyttää yhteistä kieltä on äärimmäisen taitavaa ja empaattista.”
”Hänen olemuksensa ja tapa olla sataprosenttisesti läsnä on ollut minulle ainutlaatuinen kokemus.”
”Tämmöisessä arkaluontoisessakin asiassa Jenni osaa ottaa tilanteen haltuun ja luoda turvallisen sekä rennon ympäristön. Paljon ruusuja Jennin suuntaan!”
”Kiitos vielä tästä yhteisestä matkasta! Lenkit on sujunut kuivin housuin ja ilman pusikkoon hyppimistä. Koen oloni nykyään niin itsevarmaksi ja tuntuu, että pystyn mihin vain.”
Mitä lantionpohjan fysioterapiassa tapahtuu?
Fysioterapia on tavoitteellista hoitoa, joka suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Yleensä käyntejä tulee muutama, osa saa apua jo yhdestä käyntikerrasta, joten yksilöllistä vaihtelua on riippuen oirekuvasta. Ensimmäisen käynnin tavoitteena on saada käsitys oirekuvasta ja siihen vaikuttavista tekijöistä sekä oma hoidon ohjaus.
Käynti alkaa haastattelulla, jossa fysioterapeutti ja asiakas yhdessä keskustelevat tämän hetken tilanteesta ja sovitaan tavoite hoidolle. Haastattelun jälkeen on usein tarve tehdä tutkimuksia ja erilaisia testejä. Lantionpohjan tutkiminen on hyvin oleellinen osa lantionpohjan fysioterapiaa. Se antaa meille lisätietoa tilanteesta. Lantionpohjan tutkimiseen on monia eri keinoja, kuten sisätutkimus tai EMG-mittaus eli lihassähkökäyrätutkimus. Tutkimustapa valitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Lantionpohja on kehomme keskiössä ja siihen vaikuttavat monet asiat myös muualta kehosta, joten monesti on tarpeen tutkia myös muitakin kehon osia, kun vain lantionpohjaa.
Haastattelun ja tutkimisen jälkeen ohjataan kotiharjoitteet ja muu omahoito. Harjoitteiden lisäksi oma hoito voi pitää sisällään esimerkiksi virtsapäiväkirjan pitämistä, wc-ergonomian huomioimista tai riittävää vedenjuomista.
Jo yhdestä käynti kerrasta voi olla paljon hyötyä tilanteeseen, mutta monelle on tarpeen useampi käynti, jotta voidaan seurata harjoitteiden toimivan. Monesti myös ammattilainen hieman annostelee tiedon tulvaa, jotta asiakas ei lähde aivan pää pyörällä vastaanotolta. Alkuun voidaan lähteä liikkeelle jostakin pienemmistä muutoksista ja kun ne ovat sujahtaneet arkeen, on sinne mahdollista lisätä vielä uusia työkaluja. Tavoite kuitenkin on, että jossakin vaiheessa asiakas on saanut tarpeeksi tietoa ja työkaluja ja pärjää ilman säännöllisiä vastaanottokäyntejä.
Minulla on vastaanotto Helsingin Konalassa (Konalantie 47 B) ja Espoossa Leppävaarassa (Lintuvaarantie 2). Ajanvaraukseen pääset tästä. Voit myös ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse jos sinulla tulee mieleen kysymyksiä ennen vastaanottoa.