Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan toimintahäiriöitä ovat virtsan-, ulosteen- ja ilmankarkailu, virtsaamis- ja ulostamisvaikeudet, lantionpohjan erilaiset kiputilat, yhdyntäkivut sekä gynekologiset laskeumat. Näitä lantionpohjan toimintahäiriöitä voi olla kaikenikäisillä, synnyttäneillä ja synnyttämättömillä. Etenkin naisilla raskausaika, synnytys ja vaihdevuodet voivat aiheuttaa toimintahäiriöitä lantionpohjaan.

 

Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä lantionpohjan mahdollisia toimintahäiriöitä ja kiputiloja. Lantionpohjalihakset voivat olla heikot tai ne voivat olla yliaktiiviset ja kireät. Niitä voi olla vaikea tunnistaa, aktivoida ja rentouttaa. Koska heikot ja yliaktiiviset lihakset voivat oireilla samalla tavalla, on tärkeää kartoittaa tilanne yksilöllisesti ja kokonaistilanne huomioiden.

 

Omiin vahvuuksiini lantionpohjan fysioterapian osalta kuuluu liikunnan aikainen virtsankarkailu sekä kiputilojen hoito. Myöskin jos kärsit laskeuman aiheuttamista oireista juuri liikunnan aikana, voisi minun vastaanottoni olla oikea osoite.

Lue lisää minusta